Par og hjerter

Av Johanne Marie Hansen-Krone (1984)

Om kunstverket

Hansen-Krone er kjent for sin enkle, nesten barnslige stil med bruk av lyse, lette farger. Dette har av noen blitt sett på som en protest mot å fokusere på teknisk perfeksjon. Motivene består ofte av gjengitte mennesker, med omgivelser av få og enkle gjenstander, som gjentas og som sannsynligvis har en symbolsk mening.

Hansen-Krone er kjent for sin enkle, nesten barnslige stil med bruk av lyse, lette farger. Dette har av noen blitt sett på som en protest mot å fokusere på teknisk perfeksjon. Motivene består ofte av gjengitte mennesker, med omgivelser av få og enkle gjenstander, som gjentas og som sannsynligvis har en symbolsk mening. Det som karakteriserer Hansen-Krones bilder, er den løse, stiliserte streken, abstrahert for å framheve det flyktige. Figurene utrykker først og fremst refleksjon og følelser i opplevelsen av tilværelsen og omgivelsene, uten uttrykk for virkeligheten.

Johanne Marie Hansen-Krone er født i Nordreisa i 1952, og er bosatt i Oslo. Hun er utdannet ved Kunstskolen i Trondheim og i Vallands Kunsthøyskole i Gøteborg, Sverige.

Johanne Marie Hansen-Krone

Les mer...

Relaterte artikler