Tegneren

Av Terje Resell

Om kunstverket

Terje Resell er en av Norges mest anerkjente grafikere. Han jobber med tradisjonelle teknikker, koldnål og etsning i kobber. "Jeg trykker alt selv. Det er mye håndverk i selve trykkingen. Hvert bilde må svertes inn for seg og det må en egen fingerspissfølelse til for å få riktig kvalitet. Jeg har prøvd å få noen andre til å trykke for meg, men de har ikke fått det til. Man lærer seg noen knep som det ikke er så lett for andre å gjøre. Det er en litt gammeldags måte å jobbe på..." Fra Gullaug Pless` artikkel om Terje Resell i magasinet KUNST

Det er menneskekroppen som er dominerende fokuspunktet i Tegneren. Offwhite bakgrunn, markante strekker og grå farge utformer en mannlig figur som ser opp på skapningen hans, enkelt tegning av ansikt. Ansiktet er kanskje kvinnelig, det holder blikket nedpå tegneren. Tegnerens hånd virker innblandet i tegningen hans og ser ut som en del av hans produksjon. Hele bildet preges av minimalistisk form for symbolsk språk.

Grafikeren Terje Resell, født i Oslo i 1949, konsentrerer seg om nyanser av menneskekroppen. Figurene kjennetegnes av en egenartet og ekspressiv strek. Kunstneren bruker lang tid på tegneprosessen, før motivet får en grafisk form. Gjennom reduksjoner av strekene til et minimum, blir figurene til troverdige visuelle symboler på menneskets vesen. Resell er utdannet ved Statens Håndverks- og industriskole, og hans arbeider er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Norsk kulturråd og Bergen Billedgalleri.

Relaterte artikler